Proje kapsamında kaleme alınan raporlara ve elde ettiğimiz çıktılara, sizler de şu anda okumakta olduğunuz websitemizden erişebilir, sonuçları gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz.

Kısa adı “Haklar Projesi” olan “Kırılgan Gruplardan Gençlerin İnsan Haklarını Geliştirmek İçin Üniversite Gençliğinin Güçlendirilmesi” projesi, Avrupa Birliği’nin Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DIHAA) programı kapsamında, ayrımcılık ve insan hakları bağlamında üniversite öğrencilerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM), Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD) ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından yürütülen ve 36 ay devam edecek proje, çevrimiçi ve yüz yüze etkinlikler yoluyla eşitlik ve sıfır ayrımcılık temelinde 18-25 yaş grubu üniversite öğrencileri arasında bağ kurmayı hedefliyor.

Yüz yüze etkinlikleri Ankara, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin ve Samsun’da yapılacak olan Haklar Projesinin gençlerle birlikte çalışan sivil toplum örgütleri ve 18-25 yaş grubu üniversite öğrencileri olmak üzere iki ayrı hedef kitlesi bulunuyor.

Proje faaliyete başladığı günden bugüne gerek sahada gerek çevrimiçi ortamda çok sayıda yayına ve faaliyete imza attı.

Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen eğitimler, yüzyüze faaliyetlerle güçlendirildi. Gençlere yönelik güçlendirme eğitimleri, bilişsel güçlendirme modülleri, insan hakları eğitici eğitimleri gibi çevrimiçi eğitim faaliyetleri, sahada yüzyüze yapılan İzleme ve Eşitlik toplantıları, yuvarlak masa toplantıları ile desteklenirken gençlere yönelik Sivil Gazetecilik Ağı ve Savunuculuk Ağı gibi organizasyonların oluşturulmasına öncülük etti.

Yaptığımız çalışmaların projenin her yılı için özel çıktıları oldu. “Üniversite Öğrencilerinin İnsan Hakları Algısı Anketi” de hedef kitlemize yönelik en kıymetli çalışmalarımızdan biriydi ve sonuç raporu, gençlerin insan hakları algısına dair bir yelpaze çizdi.

Bütün bu çalışmalardan elde ettiğimiz çıktılara, sizler de şu anda okumakta olduğunuz websitemizden erişebilir, sonuçları gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz.

RAPOR VE ÇIKTILARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN